Masuță De Cafea Interactivă
Résumé
Această lucrare reprezintă sinteza cunoștințelor acumulate de-a lungul facultății, în principal în domeniul programării microcontrolerelor, dar totodată combină și cunoștințele necesare pentru realizarea fizică a circuitului din spatele proiectului.
Noțiunea „interactivă” atribuită măsuței de cafea realizate în cadrul proiectului provine în principal din funcția de semnalare a interacțiunii acesteia cu obiectele din jur prin aprinderea unui LED în momentul detectării unui obiect în porțiunea respectivă. Astfel primul capitol al acestei lucrări prezintă noțiuni generale despre senzorii de proximitate, esențiali pentru detectarea obiectelor așezate pe măsuța de cafea.
Al doilea capitol prezintă pașii pentru realizarea fizică a proiectului. Prima parte reprezintă instalarea circuitului de control al LED-urilor arătând operațiile ce au fost efectuate pentru conectarea cu Arduino. A doua parte explică contribuțiile aduse de placa de dezvoltare Raspberry.
Capitolul trei explică resursele software pentru realizarea interfeței cu utilizatorul și a programului din spatele controlului LED-urilor și afișării ramei foto digitale. Acesta este de asemenea împărțit în implementarea folosind Arduino și implementarea folosind Raspberry. Pentru partea implementării Arduino s-a explicat codul implementat în mediul Arduino IDE, dar și logica din spatele aplicației Android realizată cu ajutorul platformei online MIT App Inventor.