Factorii de influenţă ai reologiei compoziţiilor preparatelor din carne
Dată
2010Autor
Lupu (Ianiţchi), Daniela
Abstract
Teza de doctorat încearcă să elucideze unele aspecte legate de influenţa pe care o au
adaosurile proteice. amilacee şi de altă natură, asupra proprietăţilor reologice ale compoziţiior de carne, precum şi asupra calităţii produselor finite obţinute. Prelucrarea materiilor prime este direct influenţată de caracteristicile fizico - chimice ale acestora, caracteristici care influenţează, implicit şi proprietăţile de curgere. Diferitele stări şi combinaţii în care se pot găsi materiile prime utilizate determină comportări specifice, care pot influenţa calitatea produselor finite, performanţele şi construcţia echipamentelor în care sunt prelucrate.
Considerăm că teza de doctorat cu tema: "Factorii de influenţă ai reologiei
compoziţiilor preparatelor din carne", prin studiile efectuate vine în completarea informaţiilor exjstente în acest moment în literatura de specialitate română şi internaţională şi poate contribui la optlmizarea tehnologiilor de obţinere a preparatelor din carne de tip prospături.