Cercetări privind influenţa managementului drojdiei asupra procesului de fermentare şi a calităţii berii
Dată
2010Autor
Bolat, Irina
Abstract
Managementul drojdiei de bere are ca scop asigurarea unei drojdii de calitate superioară, în cantitate suficientă, la momentul optim. Acesta include procesul de propagare ce urmăreşte obţinerea, în cel mai scurt timp. în condiţii sterile, a unei cantităţi cât mai mari de drojdie cu un metabolsim corect capabil să conducă la o fermentare normală şi o calitate optimă a berii. De asemenea. presupune alegerea, întreţinerea şi multiplicarea celei mai potrivite tulpini de drojdie pentru fabrică, programarea şi funcţionarea instalaţiei de propagare precum şi tratarea şi valorificarea drojdiei recoltate (Annemuller et al., 2008). lmplicaţiile profunde ale unui mananagement corect al drojdiei de bere au stat la baza studiului de faţă.
Obiectivul major al prezentei lucrări îl reprezintă selectarea şi caracterizarea unor tulpini de drojdie din populaţia WS34/70 pentru depistarea unei variante cu proprietăţi superioare amestecului de tulpini.