Biotehnologii de îmbunătăţire a randamentului în acid acetic la fermentarea diferitelor medii de cultură
Dată
2009Autor
Tarhon, Maria Cristiana
Abstract
Scopul lucrării de doctorat „Biotehnologii de îmbunătăţire a randamentului în acid acetic prin fermentarea diferitelor medii de cultură” este acela de a izola cele mai performante tulpini de bacterii acetice şi de a optimiza condiţiile de lucru în vederea obţinerii unui produs de calitate superioară, care să corespundă normelor europene. Pentru atingerea scopului menţionat ne-am propus realizarea următoarelor obiective: - Analiza materiilor prime utilizate: - analiza vinului; - analiza spirtului; - analiza apei potabile folosite la diluarea spirtului (alcool etilic rafinat); - Izolarea şi păstrarea în cultură pură a tulpinilor de bacterii acetice selecţionate; - Identificarea tulpinilor de bacterii acetice selecţionare; - Determinarea potenţialului fermentativ al tulpinilor de Acetobacter izolate; - Utilizarea tulpinilor de bacterii acetice selecţionate pentru obţinerea oţetului în sistem static şi dinamic; - Analiza oţetului ca produs finit.