Search
Now showing items 1-3 of 3
Biotehnologii de îmbunătăţire a randamentului în acid acetic la fermentarea diferitelor medii de cultură
(Universitatea "Dunărea de Jos" Galaţi, 2009)
Scopul lucrării de doctorat „Biotehnologii de îmbunătăţire a randamentului în acid acetic prin fermentarea diferitelor medii de cultură” este acela de a izola cele mai performante tulpini de bacterii acetice şi de a optimiza ...
Cercetări privind influenţa unor factori de stres asupra drojdiilor de bere
(Universitatea „Dunărea de Jos” Galați, 2011)
Studiul documentar a urmărit evidențierea importanței drojdiilor din genul Saccharomyces în procesele fermentative, precum şi în cercetările fundamentale.
Astfel, capitolul 1 al studiului documentar, Noţiuni generale ...
Cercetări privind activitatea drojdiei în aluat : aspecte tehnologice
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)
Drojdia de panificaţie este la ora actuală cel mai folosit microorganism în industria alimentară. Scopul principal al adăugării drojdiilor este afânarea aluatului pentru obţinerea unor produse poroase, cu volum mare. Pentru ...