Search
Now showing items 1-10 of 15
Cercetări privind utilizarea de antioxidanți naturali pentru stabilizarea unor polimeri folosiți ca materiale de ambalaj pentru industria alimentară
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2008)
Producerea materialelor de ambalaj pentru produsele alimentare este o problemă complexă cu implicații tehnice, economice, sociale și ecologice și reprezintă un domeniu determinant aln creșterii calității vieții.
Materialele ...
Studiul optimizării factorilor TTT şi PPP în lanţul frigorific al produselor alimentare perisabile
(Universitatea "Dunărea de Jos" Galaţi, 2007)
Cercetări privind caracterizarea reologică a brânzeturilor cu pastă filată
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2014)
Comportamentul consumatorului, decizia lui de cumpăra sau nu un produs, este în strânsă legătură cu calitatea produsului respectiv. Calitatea alimentelor este o noţiune complexă, cuprinzând mai multe valenţe: legală, ...
Caracterizarea tulpinilor de Staphylococcus aurerus meticilino-rezistente izolate din produsele alimentare
(Universitatea "Dunărea de Jos' din Galați, 2017)
Identificarea şi dozarea unor componente cu rol catalitic în produsele alimentare
(Universitatea "Dunărea de Jos" Galaţi, 2007)
Studiu privind influenţa temperaturilor coborâte folosite la prelucrarea şi depozitarea peştelui asupra calităţii acestuia
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)
Lucrarea de faţă "Studiu privind influenţa temperaturilor coborâte folosite la prelucrarea şi depozitarea peştelui asupra calităţii acestuia " are ca obiectiv principal să aducă o contribuţie Ia clarificarea aspectelor ...
Cercetări privind câmpul de temperatură și viteza de congelare a produselor alimentare de origine animală
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2008)
Progresul înregistrat de știință și tehnologie, precum și dezvoltarea în mod accelerat a cerințelor populației în toate zonele globului au determinat creșterea interesului mondial față de conservarea produselor alimentare ...
Cercetări privind creșterea duratei de conservare a cărnii și produselor din carne prin utilizarea unui procedeu mixt de conservare cu ajutorul frigului și iradierii cu radiații ultraviolete
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2003)
Conservarea produselor alimentare este o cerință deosebit de importantă atât din punct de vedere al asigurării salubrității acestora (distrugerea bacteriilor patogene și a diferiților paraziți) cât și din punct de vedere ...
Posibilități de utilizare a unor produse secundare ale procesării legumelor și fructelor pentru creșterea funcționalității produselor alimentare
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2020)
Fabricarea industrială a fructelor și legumelor generează cantități uriașe de subproduse și deșeuri sub formă de coji, semințe, sâmburi, turte (șrot), tescovină, fructe și legume necoapte și/sau deteriorate. Cercetările ...
Cercetări cu privire la dinamica maturării brânzeturilor cu pastă filată fabricate din lapte de bivoliță
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2003)
Datele prezentate în această lucrare au la bază studiile din cadrul tezei dar și cercetările efectuate de autor de a lungul anilor în vederea introducerii în fabricație la S.C. NAPOLACT S.A. Cluj a sortimentelor cunoscute ...