Search
Now showing items 1-10 of 18
Cercetări privind caracterizarea reologică a brânzeturilor cu pastă filată
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2014)
Comportamentul consumatorului, decizia lui de cumpăra sau nu un produs, este în strânsă legătură cu calitatea produsului respectiv. Calitatea alimentelor este o noţiune complexă, cuprinzând mai multe valenţe: legală, ...
Studiu privind influenţa temperaturilor coborâte folosite la prelucrarea şi depozitarea peştelui asupra calităţii acestuia
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2010)
Lucrarea de faţă "Studiu privind influenţa temperaturilor coborâte folosite la prelucrarea şi depozitarea peştelui asupra calităţii acestuia " are ca obiectiv principal să aducă o contribuţie Ia clarificarea aspectelor ...
Studiul optimizării factorilor TTT şi PPP în lanţul frigorific al produselor alimentare perisabile
(Universitatea "Dunărea de Jos" Galaţi, 2007)
Identificarea şi dozarea unor componente cu rol catalitic în produsele alimentare
(Universitatea "Dunărea de Jos" Galaţi, 2007)
Cercetări privind utilizarea de antioxidanți naturali pentru stabilizarea unor polimeri folosiți ca materiale de ambalaj pentru industria alimentară
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2008)
Producerea materialelor de ambalaj pentru produsele alimentare este o problemă complexă cu implicații tehnice, economice, sociale și ecologice și reprezintă un domeniu determinant aln creșterii calității vieții.
Materialele ...
Stabilirea unor procedee tehnologice de control și reducere a conținutului de nitriți în produsele alimentare
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2006)
În prezent, asigurarea stării de sănătate a populației prin consumarea unor produse alimentare salubre, cu grad înalt de înlocuire și cu valoare nutritiva cât mai ridicată, reprezintă principala preocupare a specialiștilor ...
Cercetări privind câmpul de temperatură și viteza de congelare a produselor alimentare de origine animală
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2008)
Progresul înregistrat de știință și tehnologie, precum și dezvoltarea în mod accelerat a cerințelor populației în toate zonele globului au determinat creșterea interesului mondial față de conservarea produselor alimentare ...
Dezvoltarea de produse din carne îmbogățite în acizi grași polinesaturați Omega 3: aspecte nutriționale, tehnologice și senzoriale
(Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, 2024)
Progresele recente în știința nutriției și eforturile societății de a implementa educația
nutrițională i-au determinat pe consumatori să fie din ce în ce mai conștienți de relația dietă-
sănătate și să se concentreze ...
Compozite funcționale pe bază de extracte de cătină (Hippophae rhamnoides) cu obținerea unor produse alimentare cu valoare adăugată
(Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, 2018)
Compușii bioactivi prezintă un interes major pentru cercetători și pentru industria alimentară, deoarece acești compuși prezintă foarte multe efecte benefice pentru sănătate. Numeroase studii au evidențiat că un consum ...
Caracterizarea tulpinilor de Staphylococcus aurerus meticilino-rezistente izolate din produsele alimentare
(Universitatea "Dunărea de Jos' din Galați, 2017)