Arată înregistrarea sumară a articolului
Valorificarea subproduselor rezultate la prelucrarea sfeclei roșii
dc.contributor.author | Lazăr (Mistrianu), Silvia | |
dc.date.accessioned | 2024-04-18T08:49:34Z | |
dc.date.available | 2024-04-18T08:49:34Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.uri | http://arthra.ugal.ro/handle/123456789/9460 | |
dc.description | Rezumat Teză de doctorat - Conducător științific: Prof.univ.dr.ing. habil. Gabriela RÂPEANU | ro_RO |
dc.description.abstract | Legumele conțin o cantitate semnificativă de nutrienți esențiali, cum ar fi vitaminele, mineralele, fibrele și compuși fitochimici cu beneficii importante pentru sănătate (Panghal și colab., 2017). Sfecla roșie este una dintre legumele importante fiind bogată în carbohidrați, grăsimi, proteine, micronutrienți cu caracteristici și proprietăți benefice pentru sănătate. Prelucrarea sfeclei și consumul de produse cu valoare adăugată a crescut constant datorită recunoașterii sfeclei roșii ca o sursă importantă de antioxidanți naturali. Sfecla roșie (cunoscută și sub denumirile de sfeclă, sfeclă de grădină, sfeclă de masă) este o legumă tradițională și populară în multe părți ale lumii. Aceasta este o rădăcinoasă de culoare roșie, cel mai des asociată cu cuvântul „sfeclă”. Este foarte populară în Europa de Est și Centrală, unde reprezintă ingredientul principal al borșului, al salatei de vinegretă, al salatei rusești, al varzei murate cu sfeclă roșie. Astăzi, sfecla roșie este consumată în mod regulat ca parte a dietei normale, fie în stare proaspătă, fie după procesarea termică sau fermentare, și este folosită în mod obișnuit în industrie sub formă de colorant alimentar cunoscut sub numele de E162 (Ceclu și Nistor, 2020). | ro_RO |
dc.language.iso | ro_RO | ro_RO |
dc.publisher | Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați | ro_RO |
dc.subject | sfecla roșie | ro_RO |
dc.subject | ingineria produselor alimentare | ro_RO |
dc.subject | valorificarea subproduselor | ro_RO |
dc.subject | botanica | ro_RO |
dc.title | Valorificarea subproduselor rezultate la prelucrarea sfeclei roșii | ro_RO |
dc.title.alternative | Red beet-product valorisation | ro_RO |
dc.type | PhD Thesis | ro_RO |
Fișiere la acest articol
Acest articol apare în următoarele colecții(s)
-
Rezumate teze de doctorat [833]
Conține rezumatele tezelor de doctorat susținute în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați